Hallo!

Jeg hedder Florian Weber-Romanus,

jeg er Tysker og har været bosat i Danmark siden år 2000.  Jeg arbejder i krydsfeltet mellem Danmark og Tyskland og jeg har indgående viden om Tysklands kulturelle og økonomiske forhold

Mit baggrund er en tysk Cand.mag. i kultur, sprog & politisk videnskab.  Efter 10 år i en international virksomhed (beliggende i København) har jeg indblik i internationalt forretningssamarbejde, kommunikation og transnationale udfordringer. Som forretningsudvikler har jeg arbejdet strategisk med nye såvel som eksisterende markeder, og jeg er underviser og interkulturel facilitator.

Det der optager mig som i herboende Tysker mest, er at forbedre den gensidige forståelse, kommunikationen og dermed det transnationale samarbejde mellem Danmark og Tyskland.

Derfor bliver jeg brugt som konsulent og Tyskland-ekspert for danske virksomheder. Jeg holder også oplæg på dansk eller tysk om Tyskland, dets historie og kultur. Som Ossi har jeg også en masse førstehånds-viden om Østtyskland (det forhenværende DDR) og alle dets facetter. Samtidig kigger jeg på kulturel, forretningsmæssig og sproglig interessante emner der har en relation til Tyskland og Danmark. Så læs med på min blog her på siden og på min Facebook-side “Den tyske forbindelse”. Privat har jeg en svaghed for gamle, eller rettere sagt, halv-gamle biler. Dette bærer min Instagram-konto tydelig præg af.

Kig forbi, læs, kommenter og bliv underholdt om (og klogere på) nabolandet! Og har du brug for hjælp i forbindelse med Tyskland, kulturen eller sproget, så kontakt mig endelig!

 

Mit freundlichen Grüssen,

Florian Weber-Romanus